2022 Planerad valpkull

Länge sedan bloggen uppdaterades, så det är dags.

Dagen innan julafton kom det tillslut. Löpblod men det var från fel hund. Vi har väntat på att Hylia skulle börja löpa men Atma hann före.
Någon slags kollektivpsykos drabbade hela familjen, valpkull?
Vi hade ju bestämt att kullen med Antero skulle bli hennes sista. Hon är dock i riktigt bra fysisk form och det här är tidsmässigt det enda tänkbara löpet hon har kvar för valpar.
Blev ingen uppesittarkväll framför TV:n med Bingo-lotto. Istället började det ställas upp listor med tänkbara hanar. MH/BPH diagram, höftledsröntgen, utställningsresultat och stamtavlor börjad gås igenom. Tidigt juldagsmorgon togs beslutet. Honom skulle vi ha. Vår alldeles speciella tjuren Ferdinand.

Vi fick tidigt ett okej, både från hanhundens uppfödare och ägare. Efter lite räknemissar och felantagande om progesteronvärden och tester, så blev det dags för ännu en lång resa. Hanhunden bor i Småland. Så det var klart att dit skulle man, sen åkte vi vidare söderut till Skåne. För oss som norrbottningar kändes det väldigt konstigt, Januari och barmark? Atma fick träffa sin dotter Afrodite (Wheatma's Beuty) för en välbehövlig lekstund. Var roligt att få träffa valpen, kan garantera att hon kände inte igen mig men mamma var skoj. Passar på att låna lite av Marias bilder.

Hanhunden var en trevlig kille och parningarna gick bra, nu håller vi tummarna att Atma blev dräktig.

Vad säger då all denna text. Ja, vi planerar en kull som om allt fungerar, bör födas i mars. Intresserad, kontakta oss gärna på 070 339 61 21 (Michaela) eller mail [email protected]

Atma och Afrodite leker
Atmas nya killeRSS 2.0